Sign Activation overklast Inter Mallo in finale Coppa

Sign Activation overklast Inter Mallo in finale Coppa

Afgelopen zondag vond op een zonovergoten Marienhoeve weer de Coppa Tonto plaats.
De Coppa Tonto is het jaarlijks terugkerend 7×7 voetbaltoernooi georganiseerd door en met Cafe Pub de MalleMolen.
Ook dit jaar werd het maximale aantal deelnemende ploegen weer behaald met o.a. tweevoudig winnaar Viking United en titelverdediger Sign Activation binnen de  gelederen.
Na het debacle van vorig jaar was Viking op zoek naar revanche maar liep gelijk averij op tegen Inter Mallo waar met 3-1 van werd verloren. Het regende kansen  maar spits Knijf had het vizier niet op scherp. De penalty serie na de wedstrijd werd wel gewonnen hetgeen toch nog wat hoop gaf zeker nadat Inter Mallo moest buigen voor Fc de Baltikkers die met 1-2 wisten te winnen en ook nog eens de penaltyserie naar zich toe trok. Viking heeft het in de laatste wedstrijd dus nog altijd zelf volledig in de hand maar moet ondanks het dominante spel de uitstekend counterende Baltikkers naast zich laten (2-2) en ook dit jaar plaatst Viking Utd zich dus weer niet voor de volgende ronde. De Baltikkers zijn groepswinnaar in groep A en treffen de nummer 2 van groep B in de halve finale.
In groep B is de openingswedstrijd Shakhtar Dorstles tegen titelverdediger Sign Activation die op de voorhand de beste papieren lijkt te hebben om de titel weer te prolongeren. Zuur zijn dan ook de gezichten bij de zwartgelen als met 3-1 wordt verloren van het sterk verjongde Shakhtar Dorlstles. De penalty serie wint men wel en als men daarna zonder problemen weet af te rekenen met nieuwkomer FC IWWS waarvan met 4-1 wordt gewonnen en ook de penaltyserie in het voordeel van de regerend kampioen uitvalt is de halve finale bereikt. Shaktar is in de laatste groep wedstrijd IWWS de baas maar verliest toch ook weer de penaltyserie.
Desondanks is Shakhtar Dorstles groepswinnaar en moet het opnemen tegen de nr 2 uit groep A Inter Mallo.
In de halve finale kan Shaktar voor het eerst zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. De sluwe coach van Os van Inter Mallo heeft zijn mannen een duidelijk strijdplan meegegeven en is de jonge groep op ervaring de baas. De beste kansen zijn dan ook voor Inter Mallo maar het zijn de penaltys die de doorslag moeten geven nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken. 0-0
Ook daar wint de routine, penalty specialisten Van Dijk en van Rooijen missen niet en keeper Meuleman zorgt door bij de derde penalty  het schot te keren dat Inter Mallo voor het eerst in de geschiedenis de finale haalt.
Ook de andere halve finale tussen Sign Activation en FC de Baltikkers ontpopt zich in een boeiend duel waar helaas de gemoederen soms iets te hoog opliepen. Scheidsrechter Spee moest zelfs een speler van Fc de Baltikkers van het veld sturen.
Ook hier moest bij een 1-1 eindstand penalty’s de beslissing brengen. Sign Activation weet het hoofd koel te houden en is ook dit jaar finalist,
De finale brengt niet het gehoopte spektakel, Inter Mallo mist een van de spelmakers; Beijk is er in de finale na een knieblessure niet meer bij en dat gemis laat zich gelden. Een prachtig doelpunt van Martijn van Rooijen zet de ploeg op 1-0 en als Voogt 10 minuten later de 2-0 binnen werkt lijkt de wedstrijd gespeeld.
Na een opzettelijke handsbal ( Suarezje ) van van Dijk waar scheidsrechter Van Beek mild was ( rood was terecht geweest ) brengt de genomen strafschop door de Heus de regerend kampioen op een 3-0 voorsprong.
Inter Mallo redt de eer door er middels een bijzondere vrije trap variant er nog 3-1 ( Doelpunt De Boer ) van te maken in de slotminuten maar komt tekort om het Sign Activation echt moeilijk te maken.
Sign activation wint voor de tweede maal de Coppa Tonto en kan volgend jaar een record neerzetten. Niemand wist de Coppa ooit 3 maal te winnen.
einduitslag Coppa Tonto 2018
1. Sign Activation
2. Inter Mallo
3. Shakhtar Dorstles
4. Fc de Baltikkers
5. Viking Utd
6. Fc IkWilWisselStaan

X