Homepage / drinks / Guinness good for you
Team 0%BoB prolongeert Quiztitel The Force is terug op het podium Fluffies & 0%BOB blijven heersen in de Quiznight VERSLAG; LIVERPOOL F.C. – CARDIFF CITY The Force is weer op volle kracht Geslaagde Alsin meeting Hop Hash Easy IPA Knap gelijkspel Ajax bij Bayern Driedubbel genieten van Tripel Karmeliet Voorbeschouwing Quiznight Chelsea en Liverpool in evenwicht Gert’s paardencolumn MATCHWINNER FIRMINO ‘MVP’ VAN DE CHAMPIONS LEAGUE Doe gratis mee met het WK V75 CHAMPIONS LEAGUE-SPEELSCHEMA: DUELS OM VAN TE SMULLEN MalleMolen gastheer voor ALSIN Liverpool supporters WIJNALDUM HELPT LIVERPOOL MET EERSTE UITGOAL LANGS SPURS Mijn wedweek De inhaalrace is begonnen BOCKBIER FESTIVAL 2018 Jackpot in V75 Liverpool kent een droomstart in de Premier League Jägersro – zaterdag 1 september – Start: 14:30 voorbeschouwing Grand National du Trot Thijs is wijs! Trio op de Champs Elysees Robin Lauwers gooit de handdoek in de ring De tijdrit zorgt voor nog wat veranderingen in de eindstand Wie heeft er wat verdiend in de Tourpoule ? De Eagle has landed Dylan Groenetrui slaat zijn slag! The Eagle heerst op grote hoogte De tuinman pakt weer de bloemen De geschiedenis van het wedden op paarden Indelingen voetbal regioclubs Als een Sky renner maar wint Win met ons mee! Bloody Mary Hoe werkt het wedden op paarden precies? Guinness good for you Vacature barkeeper De wraak van Pastor de Negroni Ook de WK voetbal kent 7 winnaars Rustdag in de Tour Dit jaar weer live eredivisie voetbal ! MalleMolen Tipteam is weer terug Hoe meer vis, hoe droever het water Algemeen Klassement

Guinness good for you

Waarom je vanavond Guinness moet drinken (zeker als je op stap gaat)

Bier drinken is blijkbaar een smakelijke manier om je gehoor te beschermen.

Meer dan 30% van de wereldbevolking lijdt aan bloedarmoede, de grootste oorzaak is een tekort aan ijzer. Nu hebben onderzoekers een verband kunnen leggen tussen ijzertekort en gehoorverlies, en hopen ze dat de onderzoeksresultaten kunnen helpen bij effectievere behandelingen.

Uit het onderzoek van Pennsylvania State University, dat werd gehouden onder meer dan 300.000 mensen, blijkt dat  een glas Guinness per dag kan voorkomen dat je doof wordt. Dit komt doordat mensen met een tekort aan het mineraal schade aan de zenuwpaden kunnen oplopen. Ook kan een ijzertekort problemen met het middenoorbeentje veroorzaken. De onderzoekers gebruikten data van electronische medische dossiers om het percentage mensen dat aan gehoorverlies door ijzertekort lijdt vast te stellen. Zo’n 1,6% van de deelnemers bleek last te hebben van gehoorverlies en doofheid, 0,7% bleek last te hebben van gehoorverlies door ijzertekort (IDA).

Groene bladgroenten, zilvervliesrijst en bepaalde soorten vlees kunnen ook helpen, stelt het onderzoek. “Een verband tussen IDA bij volwassenen en gehoorverlies bestaat zeker. De volgende stappen in dit onderzoek zijn deze correlatie beter te begrijpen en of een directe behandeling de algehele gezondheid verbetert bij volwassenen met gehoorverlies”, zegt onderzoeksauteur Kathleen Schieffer.

IJzersupplementen worden dagelijks door miljoenen mensen ingenomen, maar kunnen het lichaam binnen 10 minuten beschadigen, waarschuwde een onderzoek uit 2016. Testen wijzen uit dat het mineraal in supplementvorm snel beschadigingen aan het DNA in bloedvaten aanricht, omdat deze te veel ijzer bevat – namelijk 10 keer zoveel als nodig voor een goede gezondheid, stellen onderzoekers van Imperial College London.

In Engeland kregen patiënten Guinness vanwege het hoge ijzergehalte. Hoewel Guinness en het moederbedrijf Diageo dergelijke claims vandaag de dag niet maken, was hun slogan vanaf de jaren ’20: “Guinness is good for you!” Bleken ze toch gelijk te hebben. Toch waarschuwen voedingsdeskundigen dat een glas Guinness minder dan 3% van de ADH ijzer bevat en stelt onderzoek dat het net zo goed werkt als een lage dosis aspirine ter voorkoming van bloedproppen in het hart. Maar, de samenstelling antioxidanten in de drank zijn te vergelijken met de samenstelling in bepaalde soorten fruit en groenten en zijn verantwoordelijk voor gezondheidsvoordelen, omdat ze schadelijke cholesterolvorming op de aderwand vertragen. We zien je in de Engelse pub!

Via Thedailymail.co.uk

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

X