Homepage / drinks / de Negroni
Team 0%BoB prolongeert Quiztitel The Force is terug op het podium Fluffies & 0%BOB blijven heersen in de Quiznight VERSLAG; LIVERPOOL F.C. – CARDIFF CITY The Force is weer op volle kracht Geslaagde Alsin meeting Hop Hash Easy IPA Knap gelijkspel Ajax bij Bayern Driedubbel genieten van Tripel Karmeliet Voorbeschouwing Quiznight Chelsea en Liverpool in evenwicht Gert’s paardencolumn MATCHWINNER FIRMINO ‘MVP’ VAN DE CHAMPIONS LEAGUE Doe gratis mee met het WK V75 CHAMPIONS LEAGUE-SPEELSCHEMA: DUELS OM VAN TE SMULLEN MalleMolen gastheer voor ALSIN Liverpool supporters WIJNALDUM HELPT LIVERPOOL MET EERSTE UITGOAL LANGS SPURS Mijn wedweek De inhaalrace is begonnen BOCKBIER FESTIVAL 2018 Jackpot in V75 Liverpool kent een droomstart in de Premier League Jägersro – zaterdag 1 september – Start: 14:30 voorbeschouwing Grand National du Trot Thijs is wijs! Trio op de Champs Elysees Robin Lauwers gooit de handdoek in de ring De tijdrit zorgt voor nog wat veranderingen in de eindstand Wie heeft er wat verdiend in de Tourpoule ? De Eagle has landed Dylan Groenetrui slaat zijn slag! The Eagle heerst op grote hoogte De tuinman pakt weer de bloemen De geschiedenis van het wedden op paarden Indelingen voetbal regioclubs Als een Sky renner maar wint Win met ons mee! Bloody Mary Hoe werkt het wedden op paarden precies? Guinness good for you Vacature barkeeper De wraak van Pastor de Negroni Ook de WK voetbal kent 7 winnaars Rustdag in de Tour Dit jaar weer live eredivisie voetbal ! MalleMolen Tipteam is weer terug Hoe meer vis, hoe droever het water Algemeen Klassement

de Negroni

KLASSIEKER MET STIJL: NEGRONI

Net als koffie, whisky en meer stoere dranken, kan het zijn dat je even aan de smaak van Negroni moet wennen. De bitters en alcohol maken dat je rustig van deze cocktail moet genieten. Dan pas kan je je door deze drank laten verleiden: het zoete van de vermouth en het frisse van de sinaasappel maken dit één van de stijlvolste drankjes ooit.

Over het ontstaan van Negroni gaan vele verhalen de ronde, maar het meest aannemelijke is dat dit drankje in 1919 voor het eerst werd geschonken in Florence.  Meneer Negroni, een heer van stand, vroeg de bartender naar verluid om zijn favoriete drankje (de Americano) een extra kick te geven.

Het sodawater werd vervangen door gin en voor de leuk verving de barman de limoen voor sinaasappel. Et voilà: de Negroni was een feit. Tot op de dag van vandaag is dit de meest bekende Italiaanse cocktail en wat ons betreft ook de meest stijlvolle.

Het recept? Easy: doe gelijke delen (30 ml) Campari, Gin en rode, zoete Vermouth in een glas gevuld met ijsklontjes en top af met sinaasappelzest.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

X