Cornet nu van het vat

Cornet nu van het vat

CORNET

CORNET is een zwaar blond Belgisch bier met een alcoholpercentage van 8,5%, dat met vers eikenhout gebrouwen wordt.

Tijdens het brouwen worden er eikenhoutsnippers toegevoegd. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving die de balans bewaart tussen de fruitigheid van de gist en de vanille-zoetheid van het hout. De toevoeging van houtsnippers is geïnspireerd op de traditionele bewaarmethode van het blonde bier in eikenhouten vaatjes. Het bier is nu verkrijgbaar van het vat in de MalleMolen. CORNET is ontstaan in brouwerij De Hoorn in Steenhuffel.

HET VERHAAL ACHTER CORNET

Het verhaal van CORNET leidt ons naar de 18de eeuw, naar Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn. Zijn heer, graaf van Steenhuffel/Maldeghem, nazaat van de illustere voorvader Ridder Salomon de Maldeghem, vroeg Theodoor Cornet bij Brouwerij DEN HOORN in Steenhuffel een krachtig bier te laten brouwen. En zo geschiede. Het exclusieve bier werd gebrouwen en op eikenhouten vaatjes in het kasteel bewaard. De graaf schonk het alleen voor belangrijke gasten tijdens speciale gelegenheden.

Dit verhaal inspireerde de brouwers van Brouwerij DE HOORN om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het sterke blonde bier werd genoemd naar de rentmeester, Theodoor Cornet. Op het etiket prijkt Ridder Salomon de Maldeghem als ultiem eerbetoon voor zijn uitzonderlijke heldhaftigheid en hoffelijkheid.

De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een volmondige warme smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

  • Authentiek – Historisch
  • Sterk (karakter)
  • Avontuurlijk
  • Neem een pauze van de 21ste eeuw
  • Vier oprechte vriendschap

Moment:

  • Samen genieten, met CORNET
  • Geniet van CORNET met de vrienden die u koestert, en met de tijd die u verdient
  • Bezoek de website: www.cornetbier.be