Homepage / Uncategorized / BOCKBIER FESTIVAL 2018
Team 0%BoB prolongeert Quiztitel The Force is terug op het podium Fluffies & 0%BOB blijven heersen in de Quiznight VERSLAG; LIVERPOOL F.C. – CARDIFF CITY The Force is weer op volle kracht Geslaagde Alsin meeting Hop Hash Easy IPA Knap gelijkspel Ajax bij Bayern Driedubbel genieten van Tripel Karmeliet Voorbeschouwing Quiznight Chelsea en Liverpool in evenwicht Gert’s paardencolumn MATCHWINNER FIRMINO ‘MVP’ VAN DE CHAMPIONS LEAGUE Doe gratis mee met het WK V75 CHAMPIONS LEAGUE-SPEELSCHEMA: DUELS OM VAN TE SMULLEN MalleMolen gastheer voor ALSIN Liverpool supporters WIJNALDUM HELPT LIVERPOOL MET EERSTE UITGOAL LANGS SPURS Mijn wedweek De inhaalrace is begonnen BOCKBIER FESTIVAL 2018 Jackpot in V75 Liverpool kent een droomstart in de Premier League Jägersro – zaterdag 1 september – Start: 14:30 voorbeschouwing Grand National du Trot Thijs is wijs! Trio op de Champs Elysees Robin Lauwers gooit de handdoek in de ring De tijdrit zorgt voor nog wat veranderingen in de eindstand Wie heeft er wat verdiend in de Tourpoule ? De Eagle has landed Dylan Groenetrui slaat zijn slag! The Eagle heerst op grote hoogte De tuinman pakt weer de bloemen De geschiedenis van het wedden op paarden Indelingen voetbal regioclubs Als een Sky renner maar wint Win met ons mee! Bloody Mary Hoe werkt het wedden op paarden precies? Guinness good for you Vacature barkeeper De wraak van Pastor de Negroni Ook de WK voetbal kent 7 winnaars Rustdag in de Tour Dit jaar weer live eredivisie voetbal ! MalleMolen Tipteam is weer terug Hoe meer vis, hoe droever het water Algemeen Klassement

BOCKBIER FESTIVAL 2018

Zondagmiddag 14 oktober vanaf 14.00u is het genieten geblazen in de Maleborduurstraat in Wijk bij Duurstede. De 4 aldaar gevestigde cafés slaan de armen ineen en organiseren gezamenlijk het vierde MALEBORDUUR BOCKBIER FESTIVAL .
Deze middag presenteren Ome Ko, de Mallemolen, de Vaert en Het Pakhuis allen 2 bockbieren.
Het is deze middag mogelijk om tegen gereduceerd tarief de MALEBOCK STRIPPENKAART aan te schaffen waardoor u geen Bockie hoeft te missen.
Compleet met diverse lekkernijen en live muziek wordt dit een heerlijke herfstmiddag waarin we gezelligheid garanderen!

Kenmerken van herfstbok

De moutige karamelsmaak is zeer kenmerkend voor herfstbok, maar het enige wat officieel vaststaat bij een Nederlandse herfstbok is het hoge stamwortgehalte van minimaal 15,5 Plato. Het stamwortgehalte geeft de dichtheid van het bier aan; hoe hoger, des te zwaarder het bier. De kleur is vrijwel altijd robijnrood tot donker en het alcoholpercentage ligt tussen de 5% en 7%. Brouwers denken ieder jaar creatief na bij het maken van hun herfstbok. Met aanpassingen in het brouwproces en het toevoegen van smaken wil iedereen zich onderscheiden. Je kunt daarom met een gerust hart naar een bokbierfestival. Er zit vast en zeker iets voor je tussen.

Geschiedenis van de herfstbok

Je zou denken dat de herfstbok is afgeleid van bokbier in het algemeen. Maar precies het tegenovergestelde is waar. Bokbier is van oorsprong een seizoensbier die in de winter werd gebrouwen en gedronken in Duitsland. Het werd namelijk gemaakt van de eerste oogst zomergerst. Het rusten en mouten van de gerst duurde ongeveer vier maanden. Daarom waren de eerste bokbieren pas in december op de markt. Door deze timing ontstond de link tussen het gure, koude winterweer en een verwarmend bokbiertje.

Bokbier werd populair bij de bierdrinkers en door de versnelling van het brouwproces kwam de herfstbok steeds eerder in het jaar op de markt. Duitsers drinken tegenwoordig dan ook het hele jaar bokbier. In Nederland houden we vast aan de traditie en bestaat de afspraak dat herfstbok vanaf begin oktober tot in februari te koop is. De naam ‘herfstbok’ is dus simpelweg ontstaan omdat het een bokbier is die in de herfst op de markt komt. Andere landen spreken gewoon van bokbier. Lange tijd was  herfstbok alleen op de fles verkrijgbaar, maar sinds de jaren ‘90 kun je ‘m ook van de tap krijgen.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

X