Homepage / drinks / Bloody Mary
Team 0%BoB prolongeert Quiztitel The Force is terug op het podium Fluffies & 0%BOB blijven heersen in de Quiznight VERSLAG; LIVERPOOL F.C. – CARDIFF CITY The Force is weer op volle kracht Geslaagde Alsin meeting Hop Hash Easy IPA Knap gelijkspel Ajax bij Bayern Driedubbel genieten van Tripel Karmeliet Voorbeschouwing Quiznight Chelsea en Liverpool in evenwicht Gert’s paardencolumn MATCHWINNER FIRMINO ‘MVP’ VAN DE CHAMPIONS LEAGUE Doe gratis mee met het WK V75 CHAMPIONS LEAGUE-SPEELSCHEMA: DUELS OM VAN TE SMULLEN MalleMolen gastheer voor ALSIN Liverpool supporters WIJNALDUM HELPT LIVERPOOL MET EERSTE UITGOAL LANGS SPURS Mijn wedweek De inhaalrace is begonnen BOCKBIER FESTIVAL 2018 Jackpot in V75 Liverpool kent een droomstart in de Premier League Jägersro – zaterdag 1 september – Start: 14:30 voorbeschouwing Grand National du Trot Thijs is wijs! Trio op de Champs Elysees Robin Lauwers gooit de handdoek in de ring De tijdrit zorgt voor nog wat veranderingen in de eindstand Wie heeft er wat verdiend in de Tourpoule ? De Eagle has landed Dylan Groenetrui slaat zijn slag! The Eagle heerst op grote hoogte De tuinman pakt weer de bloemen De geschiedenis van het wedden op paarden Indelingen voetbal regioclubs Als een Sky renner maar wint Win met ons mee! Bloody Mary Hoe werkt het wedden op paarden precies? Guinness good for you Vacature barkeeper De wraak van Pastor de Negroni Ook de WK voetbal kent 7 winnaars Rustdag in de Tour Dit jaar weer live eredivisie voetbal ! MalleMolen Tipteam is weer terug Hoe meer vis, hoe droever het water Algemeen Klassement

Bloody Mary

De inspiratie voor de wereldberoemde Bloody Mary cocktail wordt vaak gezien in de bloeddorstige Britse koningin Mary the First (1516-1558). Dit is zeker het bekendste Bloody Mary verhaal, maar de link naar de cocktail lijkt wat vergezocht. Gelukkig zijn er net zo veel verhalen over het ontstaan van de Bloody Mary als er variaties op het cocktail recept bestaan.

De eer lijkt eerder toebedeeld aan Fernand Petiot, bartender bij Harry’s New York Bar in Parijs begin jaren twintig van de vorige eeuw. Een populaire Bloody Mary legende is namelijk dat de vele Amerikaanse artiesten die in de Parijse bar kwamen, in hun thuisland de fameuze bar Bucket of Blood bezochten in Chicago. Hier werkte een bloedmooie serveerster genaamd Mary. Barman Petiot bedacht de cocktail speciaal voor hun sentiment.

Dan is er nog de minder waarschijnlijke maar amusante legende van de bekende cocktail-minnende auteur Ernest Hemmingway. Die werd in diezelfde jaren ’20 voor de zoveelste keer door zijn artsen ten strengste verboden alcohol en cocktails te drinken. De eerdergenoemde barman Fernand Petiot maakte voor de schrijver zo’n pittige vodkacocktail met tomaten dat de vrouw of minnares van Ernest, ‘Mary’, dat ‘bloody’ mens, geen vleugje van sterke drank wist te herkennen.

Los van alle mooie verhalen lijkt het niet meer dan logisch dat het bloederige aspect van de naam Bloody Mary een verwijzing is naar het tomatensap in de cocktail.

Smaak

De Bloody Mary is de moeder van alle hartige cocktails. Dankzij het pittige, hartige en opwekkende karakter is de vodka cocktail veelgeprezen als antikatermiddel. Bewijs hiervoor ligt hem in het feit dat de vodka je (kortstondig) nieuwe energie geeft, het tomatensap een reinigende en dehydraterende werking op je lichaam heeft en het pittige van de tabasco en worcestersaus je stevig wakker schudt. De Bloody Mary staat bekend als de bekendste der ontbijtcocktails, ofwel morning drinks.

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

X