Post Details

Daar was ie dan eindelijk weer; het jaarlijks terugkerend 7×7 voetbalevenement georganiseerd door cafe pub de MalleMolen, de beroemde Coppa Tonto.
Ook dit jaar ontvingen een zestal exclusief geselecteerde teams een uitnodiging voor dit unieke voetbaltoernooi.
Sign Activation, Inter Mallo, Dreft, Shakhtar Dorstles, FC de Ballentikkers en titelhouder Ultra Viking die dit jaar voor de derde maal op rij de cup zonder grote oren wilde bemachtigen.
Mochten zij dit realiseren dan mogen zij de wisseltrofee voor altijd mee naar huis nemen maar om dit te voorkomen had de organisatie toch wat aanpassingen ingevoerd in het toernooi reglement.
In de eerste twee edities was het niet toegestaan om actieve voetballers in de selectie op te nemen maar na de getoonde overmacht van Viking ( Viking bestaat voornamelijk uit de het mannelijke gedeelte van het eerste van Korfbal Vereniging Viking, dus met de conditie van deze groep zit het wel goed ) heeft de organisatie besloten dit dit jaar toch toe te staan maar met een maximum van 3.
Het beloofde dit jaar voor de Vikingen dus wat lastiger te worden. Verliezend finalist van vorig jaar SA had zich o.a. versterkt met Willem Baaij, een aanvaller van eersteklasser SVL. Of daar voor betaald is dat blijft een publiek geheim.
Viking zat in groep A met SA en nieuwkomer Dreft; een groep met louter ex-voetballers maar deze mannen lieten zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. SA was oppermachtig in de de groep A en Viking moest ook buigen voor de nieuwkomer Dreft. Na twee jaar winst op rij strandde Viking nu al in de groepsfase.
In de strijd om de 5e en 6e plaats moest men het opnemen tegen Shaktar Dorstles die in groep B zijn meerdere moest erkennen in Inter Mallo en FC de Baltikkers.
Viking liet in deze wedstrijd zijn klasse nog eenmaal zien en eindigde het toernooi met een teleurstellende vijfde plaats.
In de halve finales rekende favoriet SA probleemloos af met Inter Mallo maar verrasten FC de Baltikkers vriend en vijand door Dreft met 2-1 te verslaan.
De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Dreft die geen kind had aan Inter Mallo maar die dit jaar toch tevreden konden terugkijken op het toernooi. Patrick Dijkstra had de rol van de ontslagen coach John van Os overgenomen en na 2 jaar laatste te zijn geworden was men met de behaalde 4e plaats dik tevreden.
Een verassende finale dus; SA (coach Milan Steenman) vs FC de Baltikkers (coach Jeroen Boonzaaijer ) waarin “aankoop” Baaij zijn ploeg bij de hand nam en naar een riante 4-0 overwinning loodste.
Speciale dank nog aan scheidsrechters Jorrit van Dam en Ian Pleiter (met parachute naar Marienhoeve gekomen) en voetbalvereniging CDW.
Volgend jaar weer een Coppa !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *